Stallets starkeman!

Det finns EN annan häst som jag gärna rider utöver Galishimo. Inte för att jag är kräsen och ägnar mig åt något slags snobberi, men det finns en häst som verkligen gör mig glad att "gästrida" då och då. Och det är Måns. Måns utan broms. Måns som ger mig Månsmuskler. "Månsmuskler" är triceps och mage när man måste ge sig tusan på att en tygelförhållning faktiskt ska gå igenom 600 kilos mycket galoppsugen häst.

Måns är en riktigt stark och stabil jättebamsing till björn, från Lettland, som Ebba äger, och han är hur fin som helst! Jag har skrivit om honom förut. Han är bara lite för glad ibland. Och saknar broms ibland. "Varför bromsa när man kan jobba?" tycker Måns. Och en stark häst med den inställningen är det lätt att le av. Och få lite värk i armarna av.


Jag tror Ebba genomskådade mig i går när jag erbjöd mig att "hjälpa till" och "titta lite" när hon red Måns. I själva verket var jag galet ridsugen. Men man kan ju stå och "hjälpa till" en stund och ropa något käckt då och då. Efter att jag "hjälpt till" en stund frågade Ebba lite undrande om det inte var så att jag var lite ridsugen. Jag nickade entusiastiskt.

Fem minuter senare var jag uppe på ryggen på Måns med ett stort leende. Jag känner mig så trygg på honom trots att vi kanske inte helt förstår varandra alla gånger. Åh vad han är stark. Och stor. Och glad.  

Stallets starkeman!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet