"Jag ska aldrig lära honom stegra"

Jag har ju haft den här värderingen att Galishimo inte ska lära sig stegra på kommando. Jag har varit rädd att han kommer att börja stegra när man sitter på honom då, eftersom han fått beröm för det innan. Ett motargument kan ju vara att han faktiskt redan kan stegra, och att han även kan stegra med ryttare på ryggen när han är uppvarvad. Så frågan är hur mycket värre det blir om han får göra det som en liten konst...?




I dag tappade jag moralen och kunde inte låta bli att busa med honom. Jag ville inte motionera honom för hårt efter gårdagens långritt så lite spring på ridbanan fick räcka. Mamma var med och fotograferade oss.

Det är väldigt lätt att få Galishimo att stegra. Först springer jag undan lite och får honom att "valla" mig och jaga mig lite. Det brukar göra honom upplivad och lite lagomt maktgalen. När jag har honom i det lite upplivade mentala läget så behöver jag bara byta riktning och gå rakt mot honom, då stegrar han direkt. Sedan säger jag "bra" och han får en godis och så står vi och chillar en stund. Jag hoppas jag inte behöver ångra mig allt för mycket för vårt bus... både jag och Galishimo hade riktigt roligt!



Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet