Hemläxan - besök till annat ridhus!

På förra ridlektionen för två veckor sedan fick jag i hemläxa att se över om jag kunde ta Galishimo till ridhuset i Gummark två gånger, för att vi skulle få tillräckligt med ro i kroppen för att rida för tränaren där. Mitt vanliga ridhus här i stan är nämligen upptaget två kurstillfällen framöver, så både jag och tränaren var överens om att det vore bra om jag åkte dit två gånger, så vi båda inte var rädda för precis allt. Alltså jag och Galishimo. Tränaren är inte lika lättrubbad.

Jag var lite trött efter jobbveckan fortfarande och kände inte riktigt att jag hade... koll på allt.
"Har jag glömt något?" frågade jag Björn när vi alla precis lämnat stallet för att köra med transporten mot ridhuset.
"Neej, det tror jag inte..."
"Sadelgjorden! Du måste vända dig bak i sätet och kolla om jag glömt sadelgjorden!" utbrast jag. Björn vände sig om och letade bland packningen och visade glatt sadelgjorden.
"Konstigt, det känns ändå som jag glömt något..." mumlade jag.




När jag skulle sitta upp på Galishimo i Gummark så kom jag på vad jag glömt. Hjälmen. 

Sedan följde svårt etiskt dilemma om jag skulle rida utan hjälm just för dagen eller om jag bara skulle longera honom och nöja mig med det. Det blev lite longering och en liten snutt ridning utan hjälm. Galishimo var supernöjd och lite lat och väldigt glad över min försiktiga ridning i skritt och kort trav. Här ska det inte brännas en kalori i onödan! Sedan gjorde vi lite slutor och de börjar bara kännas bättre och bättre! Jag KAN inte känna mig missnöjd över ett sådant pass! Älskade lilla ambitiösa arabhäst!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet