"Han börjar bete sig som en häst!"


Snart börjar inspirationen komma krypande. Elin red Galishimo igår och det var en stor lättnad att se dem. Galishimo var lugnare än någonsin och skötte sig strålande från början till slut. Han brukar steppa och glatt tagga runt på ridplanen när man ska sitta upp men idag stod han stilla och väntade (åtminstone tills jag släppt tyglarna). Han brukar alltid protestera lite när han ska lämna sto-hagen för uteritten men idag tvekade han inte en sekund. Han passerade nya stora högar med virke som tornade upp sig på båda sidorna av vägen, efter en avverkning, som inte var där förra veckan. Han mötte även en bil på den trånga grusvägen utan att vara allt för orolig. Han tog sig till och med över den lilla farliga träbron utan att matte gick först, och den större träbron tvekade han inte en sekund. Så visst märks det att han börjar vänja sig vid uteritter!




Elin roade sig med galopp i snön! Galishimo var tveksam från början, men när han insåg vad det handlade om var han med på noterna. Bilderna gör dem inte rättvisa, det var en fantastisk syn med glad och skrattandes tjej med häst som fräste runt så snön yrde och glittrade. 


Elin uttryckte det så roligt i bilen efteråt när hon sa: "Han börjar ju faktiskt bete sig som en häst nu." Och det är precis så det känns. Han har allt mindre märkliga saker för sig nu och uteritterna gör honom verkligen gott. Så trots att jag själv inte varit på topp så har jag ju åtminstone fortsatt träna honom för uteritter, och nu kommer resultaten krypande. :)  




Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Planering med att måla hästtransport

Den där silverbjälken

Påskjutet